Goran Bakić

Tko god sluša rock'n'roll zna za ime Goran Bakić. Moglo bi se reći jedna od rock institucija u našem medijskom prostoru. Čovjek takvog kalibra svakako zaslužuje istaknuto mjesto na Vinyl Festivalu i drago nam je što će biti naš gost i puštati nam svoj izbor ploča. Goran Bakić je počeo kupovati ploče još sredinom 60-tih godina. Prva ploča je bio singl Chuck Berry "Johnny B. Goode". Početkom 70-tih počeo je raditi na Radio Zagrebu s emisijom "Iz vaše diskoteke". Početkom 80-tih, već od prvog dana djelovanja prelazi na Omladinski Radio (današnji Radio 101) na kojem je pokrenuo nekoliko radio emisija, od kojih je svakako najzapaženija "Rock antologija", kasnije također i emisija "Mixer". Danas radi na Hrvatskom Radiju i vodi emisiju "Baraccuda Bar" svake nedjelje od 23 do 01 sat.

Naravno i dan danas ostaje vjeran vinilu. Ima nekoliko gramofona, a trenutno ploče sluša na Technics SL110 i zvučnici B&W 801.

Što se tiče glazbe koju će nam predstaviti u subotu rekao nam je da ništa unaprijed ne planira već da to određuje raspoloženje posjetitelja i da se prema njima ravna. U svakom slučaju bit će to plesna glazba i glazba za dobro raspoloženje.