Dado Topić

Dado Topić jedan je od najupečatljivijih glasova domaće rock'n'roll scene, može se reći i autorski pečat cijele jedne rock generacije 70-tih. Surađivao je sa svim značajnijim glazbenicima 70-tih i 80-tih godina.
Glazbenu karijeru je počeo već sredinom 60-tih, a 1967. godine priključuje se ondašnjem popularnom sastavu Dinamiti. Ubrzo se pokazao kao vrsni pjevač i 1969. godine primljen je u tada poznatoj Korni grupi. 1971. osniva super grupu Time. Ako niste znali, većinu pjesama Timea je on skladao. Nakon 3 albuma Timea odlazi u solo projekte, a prvi samostalni album "Neosedlani" ujedno mu je i najdraži album.

Naravno na našem Vinyl festivalu takva faca se ne smije preskočiti, zato nam je drago što je pristao biti gost festivala. Oduševio se idejom festivala koji promovira gramofonske ploče jer su one obilježje vremena kad se glazba drugačije doživljavala. Ukratko kada se glazba živjela.

Dado ima popriličnu kolekciju ploča koju je počeo sakupljati još 60-tih godina. Na neki način ploče su pratile i njegovo glazbeno sazrijevanje jer je nabavljao uglavnom što mu je tada bilo zanimljivo. Kako kaže tada su se na radiju uglavnom mogli čuti samo hitovi, a njega je zanimao cjelokupni autorski rad nekog izvođača.
Od grupa i glazbenika koje je tada rado slušao izdvaja Grand Funk Railroad, Wishbone Ash, Credence, Rolling Stones, sve od Bad Company i kasniji projekti Paul Rogersa, naravno tu spadaju i klasici kao što je Hendrix Clapton, Ray Charles, Elvis, Beatles. Chicago scena i blues zasebna su priča. Danas sluša uglavnom moderni i instrumentalni jazz.

Na Perinuši će nam predstaviti ploče stranog i domaćeg rocka koje je rado slušao tijekom 70tih.