Potvrđeni svi izvođači na Magic Time Vinyl Festivalu

Preostalo je još manje od dva mjeseca do trećeg izdanja Magic Time Vinyl Festivala i organizacijski odbor je najavio kompletnu listu izvođača. Kako su već najavljivali ove godine su posebno poradili na programskom dijelu festivala, tako da će doći do malih promjena u uređivačkoj koncepciji. U želji da program bude što kvalitetniji središnji dio programa će zauzeti izvođači koji su se potvrdili kao vrsni DJ-i s velikim brojem nastupa, a kako bi program bio što raznovrsniji na ovogodišnjem izdanju festivala nastupiti će čak 12 izvođača.

Kao i svake godine tu je stalna domaća postava koja će biti glazbena podrška našim gostima – Velimir Vuković, Vedran Vrčić, Jure Lozo i Tomislav Matković.

U četvrtak će nastupiti trenutno najtraženiji DJ Dr. Smeđi Šećer čiji su virtuozni mixevi poznati u klubovima ne samo u Hrvatskoj već i puno šire. Kako bi plesnu večer zasladili malo i funkom iz Zagreba dolazi DJ Nenad Borović član Hrvatske Funk Delegacije.

U petak pod radnim nazivom Rock večer – središnji dio programa zauzeti će Slavin Balen urednik „Rock Antologije”, radio emisije koja je ove godine nagrađena Večernjakovom ružom. Iste večeri za gramofonima će stati Meri Cetinić, koja neće pjevati već nam predstaviti ploče svojih glazbenih uzora, a to su većinom rock ploče iz 70tih.

U subotu lomimo bokove uz rock 60tih, rockabilly i twist jer gostuje Robert Mareković, pjevač grupe Fantomi, pokretač kultnog programa Blue moon u klubu Kulušić te voditelj na Hrvatskom radiju, glazbena emisija Dolcevita. Istu večer nastupa još jedno veliko ime vinyla Mladen Puljiz, pjevač kultne grupe Boa koji nas podsjetiti na glazbene hitove 80tih.

Tijekom festivala vratiti ćemo se malo i u povijest imotskih diskača. U ta vremena vratiti će nas Željko Mikulić, najdugovječniji imotski DJ koji je puštao ploče u Šabića, prološkom domu, Katani i Jaguaru tijekom 70tih i 80tih.

Uz njih na festivalu će zavrtiti ploče još i Ante Cash kojeg ne treba posebno predstavljati i Ivica Kulušić Šef, glazbeni multivinylac.

Za kraj još jedna mala novina u uređivačkoj koncepciji. Kako bi promovirali kulturu vinyla sva tri dana tijekom popodneva dati ćemo priliku svima koji to žele da puštaju svoje ploče. Ako vas zanima obratite se preko inboxa na facebook stranici festivala www.facebook.com/MagicTimeVinylFestival ili mailom Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Početkom srpnja organizatori će objaviti točnu satnicu pojedinih nastupa.

 

Izvor Imotske novine