Vinyl Festival u Imotski dovodi ljubitelje starih ploča, glazbu će puštati i legendarna Meri Cetinić

Prenosimo vijest s portala Dalmacija Danas

Magic Time Vinyl Festival se održava svakog ljeta, zadnji vikend u mjesecu srpnju. Tako se ovogodišnje izdanje održava u četvrtak, petak i subotu – 26., 27. i 28. srpnja. Mjesto održavanje je u prirodi uz rijeku Vrljiku pored Imotskog. Idealno za bijeg od ljetnih žega.

Vinyl Festival jedinstveni je događaj na ovim prostorima na kojem se isključivo pušta glazba sa starih ploča. Dakle u potpunosti analogni festival na kojem kraljuje isključivo vinyl u svim veličinama i okretajima. Ideja festivala je tri dana okupiti ljubitelje gramofonskih ploča i DJ-e te predstaviti glazbu koja je skoro pa zaboravljena. Većinu pjesama zasigurno nećete čuti ni na radiju niti na TV-u, a o diskačima i klubovima da i ne govorimo. To ne znači da su pjesme loše, naprotiv i nakon 30, 40 godina još uvijek zvuče uzbudljivo, ali pod naletom nove komercijalne glazbe jednostavno su se zatrpale u lavini digitalne hiperprodukcije.

Sama ideja ovakvog tipa festivala dolazi od ekipe ljubitelja starih gramofonskih ploča koji su željeli na neki način ponovno udahnuti život starim pjesama koje su obilježile njihovu mladost. Kako kažu - ploče koje se puštaju na festivalu stilski su raznolike, prvenstveno iz 60tih, 70tih i 80tih godina. Još jedan zanimljivi moment ovog festivala je što se svake godine ugošćavaju glazbene zvijezde koje su na neki način obilježile vrijeme vinyla. Prošle godine su tako ploče puštali Dado Topić i Zorica Kondža, a ove godine će se za pultom u tri dana izmijeniti više od 12 DJ-a i ljubitelja vinyla. Glavne zvijezde koje će puštati ploče su Mladen Puljiz iz kultne grupe Boa i Meri Cetinić. Da! Meri će puštati ploče i to, kako je najavila, rock iz 70tih! Od ostalih tu su još Robert Mareković, pjevač grupe Fantomi, pokretač kultnog programa “Blue moon” u klubu Kulušić te voditelj na Hrvatskom radiju, glazbena emisija Dolcevita. Slavin Balen urednik „Rock Antologije”, radio emisije koja je ove godine nagrađena Večernjakovom ružom.

DJ Dr. Smeđi Šećer čiji su virtuozni mixevi poznati u klubovima ne samo u Hrvatskoj već i puno šire. Kako bi plesnu večer zasladili malo i funkom iz Zagreba dolazi DJ Nenad Borović član Hrvatske Funk Delegacije. Od ostalih vinyloljubaca još će nastupati Željko Mikulić – DJ koji je puštao glazbu po ljetnim primorskim diskotekama 70tih i 80tih, Velimir Vuković, Vedran Vrčić, Jure Lozo, Tomislav Matković, Rajko Bilopavlović, Ivica Kulušić Šef itd. Kako bi zaokružili cijelu priču, u sklopu festivala se održava i sajam ploča na kojem ćete moći prodavati i kupovati ploče. Najljepše od svega što je ulaz slobodan, a uz rijeku u hladovini stabala ponuđen je besplatni camping.